Maceráty olejove, glycérine voda alkohol,alebo  extrakty glycérine voda.

Priznavam  uz  dlho  vám to sľubujem.

takže nebudem  dlho vysvetľovať  ak chcete viac info na nete  nájdete veľa dam vám len základy ktoré hneď použijete.

Glycerínový extrakt

je to  zmes voda a vegetalny glycerín  rovnaký  diel 50% z každého

v principe príklad.
1 diel rastlina 
20g čistá voda
20g glycerín
conzervator

v dobre zatvorenej nádobe najlepšie tmavej necháte   3 týždne  stáť  za dennodenného pretrepania

fľaškou

tento  výsledný extrakt môžte neskor použiť v kozmetike.


extrakt glycerín voda alkohol je jeden  z najlepších podla mňa.

touto metódou dostanete  najviac z rastlín

takže: 10g rastliny
13g voda
13g glycerín
13g alkohol najlepšie 90% môžte 70%

rovnako  3  týždne v tme  a  teple

týmto spôsobom sa najlepšie  nakladajú jarné klíčky  puky.


teraz  ak ste  ako  ja  tak ja chcem vsetko  rýchlo a nemám čas  použijem jogurtovač

výhoda rýchlosť a  bezpečnosť  stálosť teploty.  ako na  vec..

do vydenzifikovaných fliaš na  jogurt  dáte rastlinu vášho výberu 10% úplne stačí zalejete olejom vášho  výberu 
zapnete jogurtovač na 8 hodín najlepšie cez  noc  po vypnutí necháte postať  par hodín potom precedíte cez sitko dobre stláčajte a dajte znova  tu istú rastlinu staré vyhodte a zalejte precedeným olejom znova na 8 hodin  na 40°C stálych  a na druhý deň  opakovať  postup robíme to 3 krat  za 3  dni máte dokonale silný olejový  macerát doplnte  vitamínom E  a dobre uskladníte

zabudla som čerstve rastliny v jogurtovači nikdy nezatvárať  aj klasicky dajte gázu ak robíte klasicky voda z rastlín sa odpari nespôsobí plieseň



Komentáre

Obľúbené príspevky