Maceráty olejove, glycérine voda alkohol,alebo extrakty glycérine voda.
Priznavam uz dlho vám to sľubujem.takže nebudem dlho vysvetľovať ak chcete viac info na nete nájdete veľa dam vám len základy ktoré hneď použijete.
Glycerínový extrakt
je to zmes voda a vegetalny glycerín rovnaký diel 50% z každého
v principe príklad.
1 diel rastlina
20g čistá voda
20g glycerín
conzervator
v dobre zatvorenej nádobe najlepšie tmavej necháte 3 týždne stáť za dennodenného pretrepania
fľaškou
tento výsledný extrakt môžte neskor použiť v kozmetike.
extrakt glycerín voda alkohol je jeden z najlepších podla mňa.
touto metódou dostanete najviac z rastlín
takže: 10g rastliny
13g voda
13g glycerín
13g alkohol najlepšie 90% môžte 70%
rovnako 3 týždne v tme a teple
týmto spôsobom sa najlepšie nakladajú jarné klíčky puky.
teraz ak ste ako ja tak ja chcem vsetko rýchlo a nemám čas použijem jogurtovač
výhoda rýchlosť a bezpečnosť stálosť teploty. ako na vec..
do vydenzifikovaných fliaš na jogurt dáte rastlinu vášho výberu 10% úplne stačí zalejete olejom vášho výberu
zapnete jogurtovač na 8 hodín najlepšie cez noc po vypnutí necháte postať par hodín potom precedíte cez sitko dobre stláčajte a dajte znova tu istú rastlinu staré vyhodte a zalejte precedeným olejom znova na 8 hodin na 40°C stálych a na druhý deň opakovať postup robíme to 3 krat za 3 dni máte dokonale silný olejový macerát doplnte vitamínom E a dobre uskladníte
zabudla som čerstve rastliny v jogurtovači nikdy nezatvárať aj klasicky dajte gázu ak robíte klasicky voda z rastlín sa odpari nespôsobí plieseň
Komentáre
Zverejnenie komentára